Logo ontwerp : Hoe het niet moet!

logo-ontwerp-hoe-het-niet-moet

Als grafisch vormgever weet ik hoe belangrijk het voor bedrijven is om een sterke visuele identiteit te hebben. Hierdoor onderscheiden bedrijven zich van de concurrentie en laten ze een goede indruk achter.

Onlangs kwam ik een goed voorbeeld van hoe het niet moet:


Mijn vriendin en ik zijn de afgelopen tijd op zoek naar een nieuw appartement dus hebben we afgesproken om onze ogen open te houden naar vrijstaande appartementen.

Toen ik onlangs van mijn werk naar huis fietste, kwam ik langs een appartement met een v-bord . Aangezien ik haast had moest ik snel kijken om welke makelaar het ging, zodat ik dit appartement later die dag op internet kon bekijken. Doordat het logo niet herkenbaar was en de bedrijfsnaam niet leesbaar bleek, moest ik meer moeite doen om desbetreffende makelaar te vinden op het internet. Gelukkig woon ik een paar straten verder, waardoor ik de volgende dag het bord van dichtbij kon bekijken (toen kon ik meteen een fototje schieten).

Aangezien ik vast niet de enige ben die het bord niet heeft kunnen lezen, is het bedrijf waarschijnlijk een aantal geïnteresseerden misgelopen. Zonde! voor zowel de makelaar als de eigenaar van het appartement.


Bovenstaand voorbeeld is geen uitzondering. Tijdens mijn werk kom ik veel bedrijven tegen die met een beter logo meer herkenbaarheid kunnen creëren.  Het logo is het eerste wat uw doelgroep ziet van uw bedrijf en een positieve indruk achterlaten is dan van groot belang.

Door een goed logo krijg je sneller de aandacht van toekomstige klanten. Crazylions helpt bedrijven aan een spetterend logo zodat ze zich op een positieve en professionele manier presenteren.Daarnaast maken wij een nieuwe huisstijl of een re-design van een huisstijl. De huisstijl bestaat uit het ontwikkelen van visitekaartjes, briefpapier, enveloppen en meer.

Neem contact met ons op over huisstijl en reclame.

0 reacties

Laat een antwoord achter