Google +1 knop nu ook in Nederland

De in maart aangekondigde +1-button laat gebruikers hun waardering over zoekresultaten uitspreken. Daarmee is de knop vergelijkbaar met de Like-knop van Facebook. Een gebruiker moet ingelogd zijn om de knop te kunnen gebruiken. Personen waarmee de gebruiker via Google-diensten, zoals Gmail, in contact staat, kunnen de waardering vervolgens te zien krijgen. Als de zoekactie van de gebruiker relevant genoeg is, worden +1-waarderingen van contactpersonen getoond. Daarnaast wil de internetgigant later nog contacten toevoegen van andere diensten, zoals Twitter.

Google rolt zijn variant op de Like-button van Facebook deze week uit in Nederland en België. Gebruikers kunnen met de +1-knop hun waardering over een zoekresultaat uitspreken. Amerikanen konden de knop al langer gebruiken.

De +1-knop wordt vanaf deze week buiten de Verenigde Staten uitgerold op Googles pagina’s met zoekresultaten. De Britse, Franse en Duitse versies van Google zijn als eerste aan de beurt. Nederland en België volgen later deze week, laat Google-woordvoerder Mark Jansen desgevraagd weten. Webmasters kunnen de knop al toevoegen aan hun website.

0 reacties

Laat een antwoord achter